TXT Bureau

Elke schrijft onder meer artikelen, reportages, speeches, blogs, eigen verhalen of interviews…

TEKSTEN VOOR DE MEEST UITEENLOPENDE KLANTEN

Als redacteur bij realityserie Big Brother (Endemol) ontdekte ik mijn liefde voor het schrijven en ben ik bij verschillende bedrijven aan de slag gegaan als journalist/redacteur. Ik houd van de creativiteit, veelzijdigheid en het avontuur dat het schrijversvak biedt. De afgelopen jaren heb ik voor diverse media gewerkt en over de meest uiteenlopende onderwerpen geschreven. Nieuwsartikelen voor een lokale krant, entertainmentnieuws voor persbureau Novum, korte pakkende webteksten voor diverse sites, interviews vanaf de rode loper, persoonlijke verhalen…

In de loop der jaren heb ik vooral ervaring opgedaan op het gebied van interviews, (lokaal) nieuws, human interest, bio’s, lifestyle, food, film, muziek en entertainment. Maar ik sta ook altijd open voor nieuwe avonturen, vaak kan een frisse blik juist heel waardevol zijn. Er zijn zo veel onderwerpen, verhalen en mensen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Dus ik sta altijd klaar in de startblokken om een nieuw stuk te schrijven.

VAN WOORDEN NAAR EEN VERHAAL

Bij teksten schrijven gaat het voor mij zeker niet alleen om woorden op papier zetten. Het gaat erom dat je met een tekst een verhaal vertelt. Als je feiten opsomt, kan het correct zijn. Maar wat maakt een verhaal goed, zorgt ervoor dat het raakt en dat het blijft hangen? Ik gebruik graag inspirerende voorbeelden, grappige anekdotes en scherpe bewoordingen om een boodschap kracht bij te zetten. Dan komt het sterker over, brengt tekst emoties teweeg. Je trekt de aandacht en nodigt iemand uit om verder te lezen. Bijvoorbeeld met als doel om iemand te amuseren, inspireren, aan te zetten tot actie…Dan heb je een goed verhaal en kun je je doel bereiken.