Projecten

Een aantal van mijn favoriete projecten van de afgelopen jaren:

WORKSHOP STORYTELLING
Elke gaf een workshop storytelling aan een groep jonge onderzoekers van VU Amsterdam. Met een aantal creatieve oefeningen zoals one minute story en kasteelradio bouwden de deelnemers aan hun eigen verhaal, dat ze aan het einde van de training voordroegen. Het bleek dat iedereen verhalen met zich meedraagt en dat deze van grote meerwaarde kunnen zijn tijdens een presentatie, zeker ook als het om een medisch onderzoek gaat. Om je publiek aan te spreken, te raken en in beweging te zetten.

FUCKUP NIGHT HAARLEM
Samen met Chantal Dentro organiseerde Elke twee Haarlemse edities van FuckUp Night in een uitverkocht Raecks Café. Vier ondernemers vertelden tijdens dit evenement over hun ‘fuckup’, een verhaal over een verkeerde beslissing, blunder of inschattingsfout, om deze in het zonnetje te zetten. Want faalverhalen zijn echt, herkenbaar, bevrijdend en leerzaam.

VERSLAGGEVER MTV AWARDS
Tijdens de MTV Europe Music Awards in Frankfurt stond Elke als verslaggever op de rode loper. Ze deed hier interviews met internationale sterren als The Killers, Alicia Keys en Muse en schreef een verslag over de awardshow.

SPROOKJE VOOR OPENING VAN PHANTA BASTA!
Voor de opening van filmproductiebedrijf Phanta Basta! heeft Elke samen met Chantal Dentro een sprookje geschreven over het ontstaan van het bedrijf. Kinderboekenschrijver Jacques Vriens heeft dit sprookje in de rol van schoolmeester voorgelezen aan alle gasten. Directeur Michiel Bartels: “Heel veel dank voor dit sprookje dat zo krachtig onze kernwaarden verwoordde. ”

LOCAL STORIES ON STAGE
Elke heeft op het Haarlemse podium van Local Stories On Stage gestaan met een ‘losbandig’ verhaal over haar opa die lid was van Teisterbant. Deze Haarlemse kunstsociëteit was opgericht door Godfried Bomans en markante figuren als Harry Mulisch en Anton Heyboer waren hier lid van. Ze vertelde een verhaal op basis van een column die haar opa Jos Lodewijks (destijds hoofdredacteur van Haarlems Dagblad) schreef over een aantal bijzondere belevenissen in de kelders van Brinkman. (foto door: Danny Gooyer)